Menu

Zakelijk leider Ballet

Nationale Opera & Ballet is op zoek naar een:

                                                                                                                                                                                                   ©Altin Kaftira


ZAKELIJK LEIDER BALLET
40 uur p/w

Over ons
Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in het hart van Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het toneel. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om grootse opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie. Het is onze missie om het leven van zoveel mogelijk mensen te verrijken met de verwondering, schoonheid en betekenis van opera en ballet. Wil jij hieraan bijdragen?

Over de functie
Vanuit je kennis van wat er in de samenleving en de politiek leeft, adviseer je de directie over beleidszaken en schrijf je mee aan het Kunstenplan. Je onderhoudt een breed netwerk, waaronder belangenorganisaties in de culturele sector en je zorgt ervoor dat de belangen van Het Nationale Ballet meegenomen worden.

Als zakelijk leider draag je verantwoordelijkheid voor een efficiënte inrichting en aansturing van de werk- en productieprocessen van de balletorganisatie, bied je optimale ondersteuning aan het artistieke proces en rapporteer je aan de Directeur van Het Nationale Ballet en aan de Algemeen Directeur. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en bijhouden van de begroting en voor de (tussentijdse) financiële verslaglegging en je bewaakt de toegekende financiële middelen voor Het Nationale Ballet. Vanuit je rol van MT-lid denk je mee met ontwikkelingen binnen de organisatie, ben je betrokken bij organisatie- brede projecten zoals op het gebied van ICT en HR. Je zoekt de samenwerking op met verschillende interne stakeholders. De zakelijke leider heeft een verbindende rol tussen de balletorganisatie en de centrale diensten.

Als zakelijk leider geef je leiding aan de niet-artistieke staf zoals het hoofd Planning & Productie, de Coördinator Tableauzaken, de medische staf en de medewerkers Beeld & Geluid. Samen met het Hoofd Planning & Productie bewaak je de logistieke, organisatorische en budgettaire aspecten van de programmering, waaronder tournees. Ook treed je op als externe vertegenwoordiger van Het Nationale Ballet bij samenwerkingsverbanden, sectoroverleg (NAPK) en tournees.

Over jou
Met je analytische vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden geef je context en inhoud mee aan degenen die de koers uitzetten. Je bent een verbinder en weet individuele belangen te overstijgen door het creëren van een groter geheel. Tegelijk bewaak je de grenzen en de doelen die we met elkaar hebben bepaald in ons beleid (Kunstenplan en interne beleidsafspraken). Je hebt affiniteit met Ballet of bent nieuwsgierig naar deze kustvorm. Uiteraard beschik je over de nodige financiële en juridische kennis en beheers je de Engelse taal uitstekend. Schrijven gaat je goed af.

Wat wij bieden

  • een jaarcontract, met als doel een duurzame samenwerking;
  • het salaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 4.869 en maximaal € 6.874 per maand op basis van een fulltime dienstverband;
  • 8% vakantiegeld;
  • 27 verlofdagen en 12 atv-dagen bij een fulltime dienstverband;
  • een goede pensioenregeling;
  • uitnodigingen voor de generale repetities van onze voorstellingen en een aantrekkelijke plaatskaartregeling voor opera en ballet;
  • opleidings- en trainingsmogelijkheden;
  • een bijdrage voor een sportschoolabonnement;
  • een bijdrage in reiskostenvergoeding;
  • een aanvullend verzekeringspakket.


Solliciteren
Enthousiast geworden? Solliciteer op onze website.

Contact
Heb je vragen over de functie, stuur gerust een e-mail naar Ted Brandsen, directeur Het Nationale Ballet, t.brandsen@operaballet.nl Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Carmen Mersch, adviseur HR via c.mersch@operaballet.nl.

 

Acties