Menu

Voorstellingsleider NO&B

 

Nationale Opera & Ballet is het huis van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. Beide toonaangevende gezelschappen worden door het rijk gerekend tot de topinstellingen Met choreografen, regisseurs, dirigenten en ontwerpers van wereldniveau creëren, produceren en presenteren wij producties die behoren tot de (inter)nationale top. Daarnaast bieden wij kwalitatief hoogwaardige educatie- en participatieprojecten voor een breed publiek van jong tot oud. Ruim zeshonderd collega’s met 30 verschillende nationaliteiten werken dagelijks samen aan de realisatie van onze ambitieuze programmering met een artistieke kwaliteit en vooruitstrevende techniek die ons uniek maken.


De afdeling Productie- en Voorstellingsleiding is verantwoordelijk voor het produceren van de opera- en balletvoorstellingen en verleent productionele ondersteuning bij veel van de activiteiten op het gebied van marketing, educatie & participatie, talentontwikkeling en fondswerving & relatiebeheer. Dat doen we met een team bestaande uit vijf productieleiders en acht voorstellingsleiders en een pool van freelancers met wie we geregeld samenwerken. De laatste jaren is de organisatie van Nationale Opera & Ballet volop in beweging. Er lopen verschillende processen om de bedrijfsvoering te moderniseren en verbeteren. De afdeling Productie- en Voorstellingsleiding speelt in die ontwikkelingen een actieve rol.


Voor de afdeling Productie- en Voorstellingsleiding zijn wij op zoek naar een fulltime:


VOORSTELLINGSLEIDER (m/v)

 

 De functie:

Als voorstellingsleider ben je onderdeel van een team van voorstellingsleiders dat organisatorisch verantwoordelijk is voor een goed verloop van de repetities en voorstellingen, zowel in de repetitieruimte als op het toneel. De voorstellingsleider heeft contact met het artistieke team, de dansers, zangers, koor en andere uitvoerenden, en met medewerkers van de technische afdelingen, alsmede kostuum, kap & grime. Je zorgt ervoor dat de omstandigheden zo zijn dat iedereen optimaal kan functioneren, geeft de aanwijzingen bij de voorstelling betrokken medewerkers en zorgt voor de technische coördinatie tijdens repetities en voorstellingen. Daarnaast verleen je als voorstellingsleider ondersteuning bij de andersoortige activiteiten die NO&B organiseert.


We zoeken:

Een collega die een teamspeler is en tegelijk zelfstandig kan werken:

 • je hebt affiniteit met en kennis van opera en ballet;
 • je hebt inzicht in de manier waarop muziek theatrale producties tot stand komen;
 • je beschikt over ruime relevante werkervaring binnen de creatieve sector;
 • je kunt goed muziek lezen;
 • je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge beheersing van het Nederlands en Engels, kennis van een derde taal is een pré;
 • je bent bereid om te ondersteunen bij activiteiten op het gebied van marketing, educatie & participatie, talentontwikkeling en fondsenwerving & relatiebeheer;
 • je bent bereid op onregelmatige tijden te werken;
 • je hebt een relevante opleiding afgerond (productie podiumkunsten AHK, of vergelijkbaar).


We bieden:

 • een fulltime aanstelling met ingang van het seizoen 2020-2021 (1 augustus 2020 of 1 september 2020);
 • een jaarcontract, bij goed functioneren mogelijkheid tot verlenging;
 • een uitdagende functie in een leuk team, met veel vrijheid en waar doorgroei wordt aangemoedigd;
 • een salaris dat, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.866,-- tot maximaal € 4.054,-- bruto per maand bedraagt op basis van een fulltime dienstverband (38 uur). Dit bedrag is exclusief een onregelmatigheidstoeslag;
 • een jaarcontract, bij goed functioneren mogelijkheid tot verlenging;
 • 8% vakantiegeld, 30 vakantiedagen én 5 ATV dagen;
 • een goede pensioenregeling;
 • trainings- en opleidingsmogelijkheden om je verder te ontwikkelen en door te groeien;
 • een Employee Benefits verzekeringen pakket;
 • korting op een sportschoolabonnement;
 • een aantrekkelijke plaatskaartregeling voor Opera en Ballet!

Ben je enthousiast geworden over de functie? Wacht dan niet! Je kunt tot en met 12 januari 2020 solliciteren. De eerste sollicitatieronde staat gepland in week 5 en 6. De tweede sollicitatieronde staat gepland in week 7 en 8.

Mocht je extra inhoudelijke informatie over de functie willen verkrijgen, dan kun je contact opnemen met Bram de Ronde, hoofd van de afdeling Productie- en Voorstellingsleiding, via b.dronde@operaballet.nl.

Indien je vragen hebt over de procedure kun je contact opnemen met Susan van der Meulen, Adviseur HR via s.vdmeulen@operaballet.nl. (Gelieve je sollicitatie niet naar deze email adressen te sturen, deze worden niet in behandeling genomen).

Nationale Opera & Ballet wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat ons medewerkersbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, ook als ze nog weinig bekend zijn met de kunstvormen opera en ballet.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.