Menu

Directeur Techniek

Nationale Opera & Ballet bevindt zich in hartje Amsterdam op het Waterlooplein en is het huis van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. Internationaal behoort ons Ballet en onze Opera tot de top. Ruim 600 collega’s werken dagelijks aan onze ambitieuze programmering met een artistieke kwaliteit en vooruitstrevende techniek die ons uniek maken. Onze organisatie kenmerkt zich door een grote diversiteit in mensen en in werkvelden. Naast de creatieve kant die voor ons publiek zichtbaar is, heeft Nationale Opera & Ballet ook een zakelijk organisatorische kant ter ondersteuning van de producties.

Wij zijn op zoek naar een fulltime:

DIRECTEUR TECHNIEK

Nationale Opera & Ballet is een plek waar alleen de beste artistieke teams hun werk produceren en presenteren. Dat komt niet zomaar tot stand. Op de achtergrond is het een samenspel van gepassioneerde medewerkers met elk hun eigen specialisme. Iedereen heeft hierin zijn rol en vormt een onmisbare schakel.

Wij zoeken een Directeur Techniek die op een verbindende, inspirerende wijze de regie houdt op alle werkzaamheden die bijdragen aan de creatie, productie en presentatie van opera en ballet. De vakmensen die zich inzetten voor het creatieproces, de technici en toneelmedewerkers worden aangestuurd door de Directeur Techniek.

In nauwe samenwerking met het Hoofd Productie & Voorstellingsleiding is de Directeur Techniek verantwoordelijk voor een soepel verloop van de techniek voor elke productie. Hierbij houdt hij strak zicht op de planning, kwaliteit van de uitvoering, budget en administratie voor het lopende seizoen en toekomstige seizoenen.

De Directie denkt na over optimalisatie van organisatiestructuur en processen. Van de Directeur Techniek wordt verwacht hier zijn/haar bijdrage aan te leveren.

Bestuur en Verantwoording

De Algemeen Directeur, de Directeur van Het Nationale Ballet en de Directeur van De Nationale Opera vormen samen het statutair bestuur van NO&B. Naast het statutair bestuur is er een directieteam ingericht waar de Directeur Techniek en de Directeur Finance & Control deel van uitmaken.

De Directeur Techniek rapporteert aan de Algemeen Directeur en is tevens lid van het bredere managementteam.  De volgende afdelingshoofden rapporteren aan de Directeur Techniek:

·     Toneel- en Belichtingsdienst;

·     Onderhoud & Theatertechniek;

·     Decoratelier;

·     Rekwisieten/speciale effecten;

·     Audio, Video en Media;

·     Management Support Techniek.

Profiel

Kennis van zaken en vaardigheden zijn belangrijk, maar leiderschap en verbinding met medewerkers en de organisatie bepalen het succes. Wij zijn daarom op zoek naar een verbindende, inspirerende, technisch georiënteerde leider met natuurlijk overwicht, die:

·       beschikt over academisch werk- en denkniveau;

·       een aantoonbaar trackrecord heeft met het managen van een grootschalige, complexe operatie en met het leiden van meerdere teams;

·       strategisch inzicht heeft en dit op een toegankelijke manier kan vertalen naar andere lagen in de organisatie;

·       beschikt over een stevige technische basis en begrip van podium technologieën;

·       inzicht heeft in (artistieke) doelen binnen een opera/ballet/theateromgeving;

·       een betrouwbare sparringpartner is voor de artistieke teams en afdelingshoofden;

·       sterk ontwikkelde managementvaardigheden en vaardigheden heeft op het gebied van projectmanagement, capaciteitsmanagement en budgettering;

·       een efficiënt en effectieve werkhouding heeft en in staat is om goede relaties op te bouwen met artistieke teams;

·       nieuwe technische trends en ontwikkelingen kan vertalen naar mogelijkheden binnen het theater en op toneel;

·       ambitieus is, weet om te gaan met een hoge werkdruk en bereid is om op onregelmatige tijden te werken indien nodig;

·       de Nederlandse taal beheerst;

·       uiteraard affiniteit heeft met het werken in onze bijzondere omgeving van opera en ballet.

Interesse?

Herken je je in dit profiel en ben je geïnspireerd, stuur dan je motivatiebrief en cv via de link op deze pagina ter attentie van Sanneke van Breemen, hoofd HR.

De sluitingsdatum van deze vacature is 9 februari 2020. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Vergoeding

Het salaris is gebaseerd op de specifieke ervaring van de kandidaat en ligt tussen €5.138 en €7.300 bruto per maand aangevuld met een passend pakket arbeidsvoorwaarden. Daarnaast is er volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing.

Informatie

Informatie over de inhoud van deze functie is te verkrijgen bij Sanneke van Breemen, Hoofd HR, email: s.vbreemen@operaballet.nl

Informatie over de procedure is te verkrijgen bij Femke Theuws, Procesmanager HR, email: f.theuws@operaballet.nl