Operator/technicus licht en video


Nationale Opera & Ballet is het huis van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. Beide toonaangevende gezelschappen worden door het rijk gerekend tot de topinstellingen.
Met dirigenten, zangers en dansers, regisseurs, choreografen, ontwerpers en orkesten van wereldniveau creëren, produceren en presenteren wij producties die behoren tot de (inter)nationale top. Daarnaast bieden wij kwalitatief hoogwaardige educatie- en participatieprojecten voor een breed publiek van jong tot oud. Ruim zeshonderd collega’s met 34 verschillende nationaliteiten werken dagelijks samen aan de realisatie van onze ambitieuze programmering met een artistieke kwaliteit en vooruitstrevende techniek die ons uniek maken.

De afdeling Toneel/Belichting zoekt per direct een fulltime


OPERATOR / TECHNICUS LICHT EN VIDEO (M/V)
 (152 uur per 4 weken)


De afdeling Toneel/Belichting bestaat uit 80 medewerkers en maakt deel uit van De Techniek, waarin ook de afdelingen Rekwisieten, Onderhoud Theatertechniek, Decoratelier en AV & Media zijn opgenomen.
Samen met je collega’s zorg je voor de realisatie van het ontwerp van producties van Nationale Opera & Ballet en andere evenementen en projecten die binnen en buiten Nationale Opera & Ballet plaatsvinden.

Werkzaamheden
Als technicus begeleidt je voorstellingen en (commerciële) evenementen op het gebied van licht, video, geluid en decor. Je draagt bij aan alle voorkomende werkzaamheden bij de op- en afbouw van de voorstellingen. Primair is de licht en video operator verantwoordelijk voor het snel en efficiënt programmeren en bedienen van de in huis zijnde lichtcomputer en mediaservers. Je ondersteunt het artistieke team bij de totstandkoming van het video- en lichtontwerp. Hiernaast beheer en onderhoud je samen met collega’s de verschillende lichtcomputers, mediaservers en bijbehorende systemen. Draagt tevens zorg voor een goede archivering van de databestanden.

Wij verwachten van de kandidaten:
•    Een afgeronde opleiding Podium- en evenemententechniek op MBO 4 niveau met een specialisatie licht. Een aanvullende (deel)opleiding elektrotechniek en/of videotechniek is een pré;
•    Aantoonbare ervaring en kennis van lichtcomputers, mediaservers en moderne randapparatuur waaronder; Ethernet/DMX netwerken, geautomatiseerde schijnwerpers en kleurwisselaars; en bent op de hoogte
     van de laatste ontwikkelingen in je vakgebied;
•    Ervaring met lichtstuurtafels uit de ETC EOS-Family en Christie Pandoras Box mediaservers is een absolute pré. Indien ervaring niet aanwezig is de bereidheid deze door middel van training en zelfstudie in
     korte tijd vaardig te maken een vereiste om goed in deze functie te kunnen functioneren;
•    Bekendheid met met de uitvoering van de Arbo-wetgeving, NEN1010 en NEN3140;
•    Kennis en vaardigheden op het gebied van elektrotechnische installatietechniek;
•    Aantoonbare kennis van hijs & heftechniek. (minimaal VBT-A) of bent bereid dit te halen;
•    Vaardigheden om te werken in teamverband maar ook een grote mate van zelfstandigheid;
•    Een actieve en energieke houding in het voorbereiden en uitvoeren van je werkzaamheden;
•    Creativiteit, accuratesse, flexibiliteit en stressbestendigheid;
•    Lees- en spreekvaardigheid in de Engelse en Duitse taal;
•    Bereid om ‘s avonds en in het weekend te werken;
•    Bereidheid om t.b.v. een voorstelling of tournee te reizen in zowel binnen- als buitenland;
•    Bij voorkeur woonachtig in de regio West of Midden Nederland of bereid te verhuizen.

Wij bieden
Een uitdagende functie in een creatieve omgeving in het hart van Amsterdam. Het betreft een aanstelling voor in eerste instantie de duur van 12 maanden met de intentie tot verlenging. Bij een fulltime dienstverband bedraagt het salaris, afhankelijk van leeftijd en ervaring, minimaal EUR 2.328,12 en maximaal EUR 3.326,88 bruto per maand conform de cao van Nationale Opera & Ballet. Dit bedrag is inclusief een toeslag voor onregelmatig werken en exclusief 8% vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Er wordt gewerkt volgens een onregelmatig arbeidspatroon.

Informatie
Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Pieter Huijgen, hoofd Toneel/Belichting, op telefoonnummer (020) 551 8085 of via p.huijgen@operaballet.nl. (Gelieve uw sollicitatie niet naar dit adres te sturen, deze wordt niet in behandeling genomen).

Interesse?
Belangstellenden kunnen tot en met 16 december 2018 een motivatiebrief en CV insturen. Alleen complete sollicitaties worden in behandeling genomen.

Nationale Opera & Ballet streeft ernaar een afspiegeling van de samenleving te vormen. Om die reden nodigt zij kandidaten met een niet-Nederlandse culturele achtergrond nadrukkelijk uit te reageren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.