Menu

Marketing manager

Nationale Opera & Ballet is op zoek naar een fulltime


MARKETING MANAGER OPERA
38 uur p/w

 

Over ons
Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in hartje Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het podium. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie. Wil jij hieraan bijdragen?

Wat ga je doen
In deze uitdagende functie breng je alle marketingactiviteiten voor De Nationale Opera samen. Je rapporteert aan hoofd Marketing, Communicatie & Verkoop en bent de spin-in-het web tussen de artistieke organisatie van De Nationale Opera en de centrale marketingorganisatie van Nationale Opera & Ballet. Door jouw nieuwsgierigheid naar de artistieke ins-en outs van opera als kunstvorm en de producties die we brengen, weet je strategie en operatie te combineren en boek je samen met een multidisciplinair team, waar jij functioneel leiding aan geeft, concrete resultaten.

Zo draag je onder andere samen met de persmanager opera, het opera marketingteam en collega-marketing managers zorg voor optimale positionering, profilering en naamsbekendheid van De Nationale Opera in het bijzonder en Nationale Opera & Ballet als geheel. Zoek je samen met collega-marketing managers (ballet en corporate) en in- en externe partners voortdurend nieuwe invalshoeken om de verschillende publiekssegmenten te bedienen met combinaties van voorstellingen en producten, diensten en events rondom de artistieke programmering. Daarnaast maak je voor producties en projecten campagneplannen met concrete doelstellingen op het gebied van kaartverkoop, merk en concept voor elke productie en weet je deze te implementeren. Aan de hand van data analyseer je samen met de data-afdeling of jouw aanpak de gewenste resultaten geeft en stuur je bij als dat nodig is.

Wie jij bent
Ben je een gedreven, ervaren marketing manager? Communicatief sterk in zowel het Nederlands als Engels en een expert op het gebied van brand management en doelgroepenmarketing? Ben je flexibel en beschik je over incasseringsvermogen? Laat jij je graag inspireren door ontwikkelingen in de markt en kan je deze inspiratie inzetten om creatief na te denken over marketing? Beschik je over een HBO/WO afgeronde opleiding en heb je meerdere jaren ervaring? Heb je affiniteit met opera of ben je nieuwsgierig naar deze kunstvorm? Solliciteer dan vóór 12 april en maak snel met ons kennis om te kijken of de klik er is!

Werken bij Nationale Opera & Ballet is altijd uitdagend. Zo nu en dan werk je ook buiten de reguliere werktijden om.

Als marketing manager geef je (functioneel) leiding aan een team van medewerkers bestaande uit onder andere medewerkers van de afdelingen marketing, pers, content, social, data en online. Je rapporteert aan het hoofd Marketing, Communicatie & Verkoop die op het gebied van merkbeleid, online strategie, huisstijl en dergelijke de overkoepelende kaders aangeeft. Met enige regelmaat treed je op als projectleider. Je beheert een eigen marketingbudget.

Wat bieden wij jou
•    een salaris dat, afhankelijk van leeftijd en ervaring, minimaal EUR 3.166,- en maximaal EUR 4.486,- bruto per maand bedraagt;
•    8% vakantiegeld;
•    30 vakantiedagen én 5 ATV dagen;
•    een goede pensioenregeling;
•    een reiskostenvergoeding ;
•    training- en opleidingsmogelijkheden;
•    employee benefits verzekeringspakket;
•    korting op een sportschoolabonnement;
•    uitnodigingen voor de generale repetities van onze voorstellingen en een aantrekkelijke plaatskaartregeling voor opera en ballet!

Informatie
Voor meer informatie bel gerust met Lisette Heemskerk, commercieel directeur, via 06-53732313.

Enthousiast geworden?
Wacht dan niet en solliciteer met een motivatiebrief en CV vóór 12 april 2021. Wie weet mogen we jou dan binnenkort verwelkomen bij Nationale Opera & Ballet.