Menu

(junior) dramaturg

Werken bij Nationale Opera & Ballet is een fantastische uitdaging. Het is een grote culturele instelling waarin creativiteit centraal staat en waarin een rijk pallet aan kunsten aan bod komen: zang, muziek, theater, dans, design.

De Nationale Opera is altijd op zoek naar vernieuwing van de kunstvorm om zo ook voor de toekomst, voor nieuwe generaties relevant te blijven. Daarnaast staat De Nationale Opera voor de uitdaging om een vertaalslag te maken naar een veranderende samenleving. Hoe verhoudt de multiculturele samenleving en de niet Westerse kunsttraditie zich tot deze kunstvorm? Wat betekenen deze veranderingen voor de toekomst van de opera en de verhalen die we vertellen? Bij de afdeling Dramaturgie gaat het onder meer over deze vragen. Daarbij gaat het niet alleen om de programmering en de voorstellingen, maar ook over informatie, publicatie en ondersteuning van educatie en marketing. Ter uitbreiding van ons team zoeken we een


(JUNIOR) DRAMATURG OPERA
(1 fte, 38 uur per week)


De (junior) dramaturg heeft interesse in de belevingswereld van jonge mensen en mensen met een niet-Westerse achtergrond. Hij/zij wil aanhaken op hun interesses en daarmee nieuwe groepen nieuwsgierig maken naar de kunstvorm opera.

Je werkzaamheden:
-    Samen met het dramaturgie-team denk je na over de toekomst van de opera in het licht van de ontwikkelingen op het gebied van kunst en cultuur en de samenleving in het algemeen;
-    Je schrijft en redigeert programmaboeken, magazines, brochures, flyers en webteksten en werkt nauw samen met andere afdelingen voor de verspreiding van artistieke input en ondersteunende activiteiten;
-    Je bent één van de aanspreekpartners van de dramaturgie voor de andere afdelingen;
-    Je bent betrokken bij het tot stand komen van de producties van De Nationale Opera en kan worden ingezet als productie-dramaturg.

Wie ben je:
-    Je hebt een HBO-WO werk- en denkniveau;.
-    Je hebt enige ervaring opgedaan als dramaturg en je houdt van muziektheater;
-    Je hebt een brede kijk op kunst en cultuur en je weet wat er in de podiumkunsten leeft;
-    Je hebt een creatieve en open geest en een visie op de rol van muziektheater in de samenleving;
-    Zowel mondeling als schriftelijk heb je een uitstekende kennis van het Nederlands en het Engels; Een derde taal strekt tot de aanbeveling; je hebt ook een vlotte pen en goede communicatieve vaardigheden;
-    Je hebt een aantoonbare betrokkenheid met niet-westerse culturen en volgt relevante ontwikkelingen in diverse (sub-)culturen, zowel binnen Nederland als daarbuiten.

Wat bieden wij jou:
Een boeiende werkplek in een inspirerende omgeving. Aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van 12 maanden met de intentie tot verlenging. Het salaris bedraagt, afhankelijk van leeftijd en ervaring, minimaal € 2.610,- en maximaal € 4.054,- bruto per maand, exclusief 8% vakantiegeld. Verder bieden we een interessante plaatskaartenregeling voor de absolute top van opera- en balletvoorstellingen.

Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Luc Joosten, hoofd dramaturgie: l.joosten@operaballet.nl (Dit mailadres niet gebruiken voor het sturen van sollicitatiebrieven).

Solliciteren?
Enthousiast geworden? Wacht dan niet! Je kunt tot en met 11 oktober 2020 je motivatiebrief met CV insturen. Alleen complete sollicitaties worden in behandeling genomen. De eerste gesprekken zullen naar verwachting op 19 en 20 oktober worden gepland. Een (beperkte) opdracht maakt in de 2e ronde onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Nationale Opera & Ballet wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat ons medewerkersbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Kandidaten met een bi- of multiculturele achtergrond hebben een pre: zij worden in het bijzonder uitgenodigd te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.