Fundraising Data Strategist


Nationale Opera & Ballet is het huis van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. Beide toonaangevende gezelschappen worden gerekend tot de topinstellingen in ons land. Met dirigenten, zangers en dansers, regisseurs, choreografen, ontwerpers en orkesten van wereldniveau creëren, produceren en presenteren wij producties die behoren tot de (inter)nationale top. Naast de opera- en balletvoorstellingen bieden wij het hele jaar door educatie- en participatieprojecten voor een breed publiek van jong tot oud. Ruim zeshonderd collega’s met 34 verschillende nationaliteiten werken dagelijks samen aan de realisatie van onze ambitieuze programmering met een artistieke kwaliteit en vooruitstrevende techniek die ons uniek maken.

Voor de afdeling Fondsenwerving & Relatiebeheer zijn we per direct op zoek naar een:


FUNDRAISING DATA STRATEGIST
32 uur/week


In deze functie ontwikkel je een strategie voor het optimaal inzetten van data voor het verbeteren van de fondsenwerving en rol je deze uit. Je ontwikkelt een visie op hoe bestaande data gebruikt kan worden om de werving te vergroten en bedenkt en test nieuwe online tools en mogelijkheden voor het genereren van nieuwe donaties. In samenwerking met de afdeling fondsenwerving en marketing ontwikkel je een communicatie-strategie waarin diverse kanalen ingezet worden voor online fondsenwerving. Daarnaast bedenk je manieren om een gedeelte van de communicatie met prospects, vrienden en donateurs te automatiseren. Je voorziet de fondsenwervers van nieuwe leads en vergroot het aantal leads door de integratie van CRM, ticketing, website en social kanalen. Verder ben je verantwoordelijk voor het up-to-date houden van ons ticket/CRM systeem en zorg je dat deze efficiënt is ingericht voor de fondsenwervers. Tot slot ben je binnen de organisatie ambassadeur van bedrijfsbreed CRM-gebruik en kan het team van fondsenwervers bij jou terecht met vragen over het systeem.

In deze rol werk je binnen het team Fondsenwerving & Relatiebeheer, maar ook nauw samen met de afdelingen marketing, communicatie en verkoop, financiën en ICT. Je rapporteert aan het hoofd Fondsenwerving & Relatiebeheer.

Het profiel:
We verwachten dat je veel in huis hebt. We zoeken iemand die zorgt dat we grote stappen maken op dit gebied. Je werkt data-driven, vanuit het principe: build, measure, learn. De ideale kandidaat heeft ervaring met een complex CRM/ticketing systeem, bij voorkeur in een commerciële omgeving. We zoeken iemand die verstand heeft van fondsenwerving en relatiebeheer en affiniteit heeft met marketing. Je hebt een commerciële, resultaatgerichte insteek en een onderzoekende toekomstgerichte houding. Daarnaast zijn goede communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht, probleemoplossend vermogen, flexibiliteit en stressbestendigheid belangrijke voorwaarden.

Kennis en vaardigheden:
•    relevante opleiding op HBO/WO-niveau;
•    aantoonbare kennis en ervaring met complexe CRM/ticketing systemen;
•    ervaring op het gebied van fondsenwerving & relatiebeheer en marketing;
•    sterke organisatorische vaardigheden en een zorgvuldige manier van werken;
•    projectmanagementvaardigheden;
•    een onderzoekende, toekomstgerichte en naar buiten gerichte houding;
•    zelfstandig en als teamspeler opereren;
•    beheersing van Nederlands en Engels in woord en geschrift;
•    ervaring met programmeren is een pré.
Daarnaast ben je creatief, initiatiefrijk, gericht op samenwerking, representatief, klantgericht, commercieel en ondernemend en ben je bereid om in de avonden en weekenden te werken rondom voorstellingen.

Ons aanbod:
Wij bieden een boeiende werkplek op een inspirerende plek die continu in beweging is, een zeer gevarieerd programma met zowel opera als ballet, samenwerking in een hecht team en kennismaking met het uitgebreide netwerk van Nationale Opera & Ballet – zakelijk, particulier en cultureel.  

Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de duur van 12 maanden met de intentie tot verlenging.
De functie is conform de cao Nationale Opera & Ballet ingeschaald. Afhankelijk van leeftijd en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 2.866 en maximaal € 4.054 bruto per maand o.b.v. fulltime (38 uur). Dit bedrag is exclusief 8% vakantietoeslag.

Informatie / solliciteren:
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Ruth de Vries, Hoofd Fondsenwerving & Relatiebeheer a.i. op 020-5518066. Voor informatie over de procedure kun je contact opnemen met Femke Theuws, HR adviseur op 020-5518371 of f.theuws@operaballet.nl. (Gelieve je sollicitatie niet naar dit adres te sturen, deze wordt niet in behandeling genomen).

Belangstellenden kunnen tot en met 16 juni 2019 hun motivatiebrief met een curriculum vitae insturen. Alleen complete sollicitaties worden in behandeling genomen.

Nationale Opera & Ballet wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat ons medewerkersbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, ook als ze nog weinig bekend zijn met de kunstvormen opera en ballet.