Menu

Coördinator planning en budgetbeheer


Ter versterking van de Kostuumafdeling Opera zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

coördinator planning en budgetbeheer
O,8 FTE (30,4 uur, vier dagen per week)

De Kostuumafdeling Opera behoort tot de beste ateliers van de wereld. Jaarlijks worden er voor zo’n 18 producties van De Nationale Opera circa 1500 kostuums vervaardigd, op maat gemaakt en aangepast. Hier komen de accessoires zoals schoenen, hoeden en sieraden nog bij. Het meeste wordt op de eigen ateliers gemaakt door vijfenveertig medewerkers van de ateliers van de Kostuumafdeling Opera. Ook wordt er werk uitbesteed.

De functie:
De functie coördinator planning en budgetbeheer is een nieuwe functie. Doel van de functie is te zorgen voor een efficiënte verdeling van het werk, zodanig dat de pieken en de dalen in het aanbod kunnen worden opgevangen, deadlines worden gehaald en begrotingen gerealiseerd. Voor het maken van meer globale planningen en begrotingen werkt de coördinator nauw samen met de directeur Kostuum, Kap en Grime en de coördinator en assistenten kostuumproductie. Planningen op productieniveau komen tot stand in overleg met de hoofden/verantwoordelijken van de ateliers en de inkoopafdeling. De coördinator rapporteert wekelijks over de voortgang en de prognoses qua tijd en geld. Het maken van opera is een artistiek proces wat een mate van onvoorspelbaarheid met zich meebrengt. Dit vraagt van de planner een zekere mate van flexibiliteit en aanpassingsvermogen, echter zonder dat de zakelijkheid uit het oog wordt verloren.


We zoeken iemand met:

  • ·         een HBO werk- en denkniveau;
  • ·         behoorlijke kennis van en ervaring met kleding-/kostuumproductie;
  • ·         financiële kennis en ervaring ten behoeve van het opstellen van begrotingen en het beheren van budgetten;
  • ·         kennis van planningssystemen (ERP);
  • ·         goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • ·         goede contactuele vaardigheden, vaardigheid om overzicht te houden en kalmte te bewaren in een hectische omgeving.

We bieden:
Een dynamische functie bij een topinstelling in een creatieve omgeving in het hart van Amsterdam. Een parttime aanstelling voor in eerste instantie de duur van 12 maanden. Het fulltime salaris ligt – afhankelijk van leeftijd en ervaring – tussen de 2.379 en de 3.357 EURO bruto per maand. Dit bedrag is exclusief 8% vakantiegeld. Cao Nationale Opera & Ballet is van toepassing. Verder bieden we een interessante plaatskaartregeling voor de absolute top van opera- en balletvoorstellingen.

Informatie en procedure:
Ben je enthousiast geworden over de functie? Wacht dan niet! Je kunt tot 8 december 2019 je motivatiebrief en CV insturen. 
Mocht je extra inhoudelijke informatie over de functie willen verkrijgen, dan kun je contact opnemen met Robby Duiveman, directeur Kostuum, Kap en Grime (020 551 8161).

Indien je vragen hebt over de procedure kun je contact opnemen met Joke Manson, adviseur HR (020 551 8200).

Nationale Opera & Ballet wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat ons medewerkersbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, ook als ze nog weinig bekend zijn met de kunstvormen opera en ballet.